Hoe draag jij je pak?

Valentina 5 April 2023 Reacties-0

Vind jij een pak ook het gaafste, meest chique kledingstuk wat iemand dragen kan? Wil je zelf eigenlijk ook meer en meer pakken dragen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? De pakkengarderobe van je dromen wordt niet in een dag gebouwd, maar des te sneller je begint, des te beter. Van een prachtig overhemd heren van Alan Red tot de perfecte riem, schoenen en andere details; hoe creëer jij de pakkenkledingkast van je dromen? Lees gauw mee. 

 

De basics 

 

Een pakkengarderobe begint met dé klassieker, eentje die je misschien al in je kast hebt hangen; een mooi, goed passend zwart pak. Men onderschat vaak hoe belangrijk de pasvorm is van dingen als een pak; als een jasje nét niet goed past, zal het je verbazen hoeveel beter je eruitziet als je het net een paar millimeter in laat nemen bij de schouders of de taille. Dus, een zwart pak; dat is je eerste stap. Dit kan je al op allerlei verschillende manieren stijlen. Met een overhemd heren ziet het er wat chiquer uit, zeker met een das. Met een coltrui of poloshirt of een overhemd heren met een patroontje maak je het meer casual, etc. Het volgende item wat je in je kast moet hebben is een mooi blauw pak. Donkerblauw; iets van kobalt, bijvoorbeeld. Hierna ga je voor een grijs of een beige pak, of allebei. Het mooie aan die combinatie van pakken? Alle jasjes passen bij alle broeken, en kunnen gecombineerd worden met shirts en overhemden die je al hebt voor bijna oneindige outfits. Casual outfits, chique outfits, alles kan met pakken; je ziet er altijd goed en verzorgd uit. 

 

Duivels

 

Ook bij pakken zijn de details pas écht belangrijk. Een pak kan er prachtig uitzien, goed passen en precies matchen met het overhemd heren of de coltrui die eronder zit, maar wat het écht afmaakt zijn de decoraties. Wist je bijvoorbeeld dat het leer van je schoenen moet matchen met het leer van je riem of bretels? (Een van de twee!) Ook kunnen mooie manchetknopen al het verschil maken; zo breng je ook nog eens een beetje persoonlijkheid in je outfit. 

 

Een pak staat iedereen goed, ongeacht gender. Een pak is dus ook iets voor jou. Een pakkengarderobe begint klein, maar kan gelijdelijk aan opgebouwd worden. Veel plezier ermee, en keep looking sharp!

Categorie: